Partnerzy strategiczni
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy merytoryczni
Revolut zmienia cennik. Wypłata gotówki kartą kredytową będzie kosztować 5,99 proc.

Obecnie wypłaty z bankomatów są bezpłatne w ramach określonych limitów

Revolut poinformował właśnie swoich klientów z Polski o planowanych zmianach w regulaminach i cenniku, jakie zaczną obowiązywać 31 października. Wśród nich najważniejszą nowością wydaje się prowizja, jaka dotyczyć będzie posiadaczy kart kredytowych Revolut i korzystających z bankomatów.

Przeczytajcie także: Revolut rozpoczyna wymianę kart swoich klientów

Jak wynika z informacji kierowanej do klientów Revoluta, wedle nowego cennika każda wypłata gotówki kredytówką kosztować będzie 5,99 proc. Obecnie są one bezpłatne, jeśli mieszczą się w limitach dostępnych dla każdego planu. Na przykład w planie standardowym można skorzystać z bankomatu za darmo 5 razy miesięcznie lub wypłacić 800 zł. Po przekroczeniu tego limitu obowiązuje prowizja w wysokości 2 proc., min. 5 zł.

Większość banków oferujących karty kredytowe na polskim rynku pobiera dość wysokie prowizje od wypłaty gotówki realizowanych za pomocą tego instrumentu. Na przykład w BNP Paribas jest to 4,9 proc. min. 10 zł, mBanku – 5 proc., min. 10 zł, a w Citi Handlowym – aż 10 proc. min. 20 zł. Wprowadzenie tego rodzaju prowizji w Revolucie nie powinno więc dziwić, choć klienci na pewno będą niemile zaskoczeni.

Przeczytajcie także: Revolut podnosi opłaty za handel akcjami

Oprócz wprowadzenia zmiany w cenniku kredytówek Revolut zaanonsował sporo zmian w regulaminach swoich usług, których celem ma być doprecyzowanie poszczególnych zapisów. Usunięto na przykład ten, który stanowił, że po zamknięciu jednego konta klient nie mógł otworzyć innego, sprecyzowano w jakich okolicznościach Revolut może przekazać dane klientów innym podmiotom ze swojej grupy, kiedy może zamknąć konto i wiele innych.

KATEGORIA
KARTY
UDOSTĘPNIJ TEN ARTYKUŁ

Zapisz się do newslettera

Aby zapisać się do newslettera, należy podać adres e-mail i potwierdzić subskrypcję klikając w link aktywacyjny.

Nasza strona używa plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie polityka cookies