Partnerzy strategiczni
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy merytoryczni
Revolut przejął firmę Nobly. Fintech zamierza rozwijać ofertę dla branży gastronomicznej

Fintech połączy narzędzia Nobly ze swoimi rozwiązaniami i dostarczy platformę na międzynarodowy rynek

Revolut poinformował o przejęciu firmy Nobly, która tworzy rozwiązania dla gastronomii. Powstały w 2013 roku w Londynie startup dostarcza im oprogramowanie, z pomocą którego można m.in. zarządzać załogą, zapasami i zamówieniami. System zapewnia obsługę kart lojalnościowych i dostaw, możliwość opłacania rachunków czy integrację z innymi programami, w tym księgowymi. Warunki przejęcia Nobly przez Revoluta nie zostały ujawnione.

Przeczytajcie także: Fintech Affirm uruchamia biuro w Warszawie

Nobly dostarcza swój POS na kilku rynkach: w USA, Australii, Kanadzie, Irlandii oraz Wielkiej Brytanii. Revolut chce wykorzystać tę firmę do rozwoju w sektorze małych i średnich firm gastronomicznych. Rozwiązania Nobly zostaną zintegrowane z infrastrukturą brytyjskiego fintechu, by powstało narzędzie do zarządzania biznesem i finansami. W wizji firmy ma być ono proste, oszczędzać wydatki i czas. W przyszłości taka platforma miałaby się pojawić na wszystkich rynkach, na których działa Revolut. Wspomniana nowość zapewne trafi też więc do Polski.

Przeczytajcie także: PZU uruchamia platformę benefitową

A na marginesie warto wspomnieć, że w ostatnim czasie Revolut wprowadził też ciekawą zmianę dla polskich użytkowników swojej aplikacji. Mogą oni korzystać z oprocentowanych kont oszczędnościowych. Aby ich używać, należy w aplikacji, w zakładce Sejfy, utworzyć nowe subkonto w euro. Wpłacone tam pieniądze będą oprocentowane w wysokości 0,3 proc. Odsetki są wypłacane codziennie. Oferta, póki co, jest kierowana wyłącznie do klientów korzystających z płatnego planu Metal. Niebawem powinno się to zmienić, ale na pozostałych użytkowników czekają gorsze warunki. Revolut zaoferuje oprocentowane konta także w innych walutach.

KATEGORIA
FINTECHY
UDOSTĘPNIJ TEN ARTYKUŁ

Zapisz się do newslettera

Aby zapisać się do newslettera, należy podać adres e-mail i potwierdzić subskrypcję klikając w link aktywacyjny.

Nasza strona używa plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie polityka cookies