Partnerzy strategiczni
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy wspierający
Partnerzy merytoryczni
Przyszłość płatności ukształtuje się w tym roku. Wiecie dlaczego?

Relacja wideo z ostatniego Cashless Breakfast poświęconego rozwojowi płatności w internecie

26 lutego w warszawskim Hotelu Bristol odbyła się trzecia edycja wydarzenia pod tytułem Cashless Breakfast. Tym razem zaproszeni przez serwis Cashless eksperci i specjaliści z banków, organizacji płatniczych, systemów płatności i dostawców usług dla branży płatniczej rozmawiali na temat przyszłości płatności elektronicznych w internecie. Większość z nich zgodziła się, że bieżący rok będzie kluczowy dla dalszego rozwoju płatności w e-commerce i m-commerce.

Przeczytajcie także: Zmiany opłat za korzystanie z serwisu Allegro

Przekonanie takie wynika m.in. z wejścia w życie niektórych przepisów unijnej dyrektywy PSD II. Przypomnę, że od września banki będą musiały udostępniać tzw. podmiotom trzecim interfejs API, dzięki czemu np. fintechy będą mogły oferować zupełnie nowe usługi płatnicze. Niedługo też rynek powinien poznać ostateczny kształt standardu SRC dla płatności kartami w internecie. Wydarzenie to może zmienić transakcje online w tym samym zakresie, jak w przeszłości na popularyzację kart w sklepach stacjonarnych wpłynęło ustandaryzowanie procesu płatniczego w terminalach POS.

Przeczytajcie także: Operator serwisu Przelewy24 potwierdza sojusz z grupą Nets

Wśród prelegentów ostatniego Cashless Breakfast byli: Klaudia Sapryk i Maciej Kornatowski z polskiego oddziału Mastercard Europe, Maciej Kostro ze Związku Banków Polskich, Dariusz Mazurkiewicz z Polskiego Standardu Płatności (operator Blika), wiceprezes ING Banku Śląskiego Michał Bolesławski i Przemysław Soboń z KIR-u. Poniżej możecie obejrzeć krótką relację filmową z Cashless Breakfast – Przyszłości płatności.

KATEGORIA
E-COMMERCE
UDOSTĘPNIJ TEN ARTYKUŁ

Zapisz się do newslettera

Aby zapisać się do newslettera, należy podać adres e-mail i potwierdzić subskrypcję klikając w link aktywacyjny.

Nasza strona używa plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie polityka cookies